Skip to main content

Kies jij ook voor een EVOTUBE® klimaatplafond?


Een beetje warmer of net iets koeler? Met een klimaatplafond bereik je snel de gewenste temperatuur zonder storende luchtverplaatsingen of geluidshinder. Kies jij ook voor ultiem thermisch comfort en maximale gemoedsrust door je plafondverwarming en/of plafondkoeling met betrouwbare EVOTUBE® kwaliteitsmaterialen te installeren?

Wat is een klimaatplafond?

Een klimaatplafond is een systeemoplossing die gecontroleerde koeling en verwarming in diverse ruimtes toelaat. Door koud of warm water door flexibele buizen in het plafondsysteem te laten circuleren, is een snelle en efficiënte temperatuurregeling mogelijk. Net als bij vloerverwarming of wandverwarming zorgt de stralingswarmte verspreid over een groot oppervlak voor een stabiele en aangename temperatuurspreiding. In functie van de mogelijkheden hanteert men meerdere benamingen: enkel verwarming (= plafondverwarming), enkel koeling (= koelplafond of plafondkoeling) of algemeen met koeling en/of verwarming (= klimaatplafond).

Gezellig warm met een klimaatplafond

Klimaatplafond met warmtepomp

Plafondkoeling of plafondverwarming is perfect te combineren met lucht/water of grond/water warmtepompen. De warmtepompinstallatie pompt dan koud of warm water door de verwarmingsbuizen om de ruimte te koelen of te verwarmen. Dankzij de warmtepomp kan je ook alle ruimtes die voorzien zijn van een klimaatplafond gelijktijdig of afzonderlijk koelen en/of verwarmen. Bovendien zijn er verschillende configuraties mogelijk die maximaal energie en kosten besparen.

Klimaatplafond of airco?

Klimaatplafonds bieden verschillende specifieke voordelen:

 • Met een koelplafond ondervind je geen hinder van circulerende luchtverplaatsing. Geen tocht of opwaaiend stof dus, wel een gelijke temperatuurverdeling in de ruimte volgens het principe van stralingswarmte.

 • Ook in onderhoud en comfort zijn er merkbare verschillen. Terwijl lucht/lucht warmtepompen regelmatig filtervervanging vereisen, heeft plafondkoeling quasi geen onderhoud nodig.

 • De stille werking maakt koelplafonds uitermate interessant als alternatief voor airconditioning op kantoor of in slaapkamers.

 • In sommige gevallen is een koelplafond met warmtepomp, goedkoper dan een systeem met gascondensatieketel in combinatie met afzonderlijke airco toestellen.

 • Koelplafond systeemoplossingen worden haast onzichtbaar weggewerkt in het plafond, in tegenstelling tot airconditioning met zichtbare binnen units die vuil worden, uit de mode geraken en slijtagegevoelige onderdelen bevatten die stuk kunnen gaan.

Waarom EVOTUBE® plafondverwarming?


Voor EVOTUBE® hebben plafond-, vloer- en wandverwarming geen geheimen meer. Onze Research & Development afdeling heeft de technische limieten van verwarmingsbuizen uitgedaagd en voorgoed verlegd. Onze ultraflexibele buizen geschikt voor verwarming én koeling via vloeren, wanden en plafonds worden ook met innovatieve extrusietechnieken geproduceerd.

 • Duitse topkwaliteit met internationale kwaliteitscertificeringen

 • Extreem flexibele buizen voor snelle en comfortabele installatie

 • 50 jaar fabrieksgarantie op buizen en 10 jaar op gevolgschade

 • Aluminiumvrij en volledig recycleerbaar bij afbraakprojecten

 • Beschikbaar in verschillende buisdiameters en/of buislengtes

 • Geschikt voor installatie met nat systeem of droog systeem

Technisch advies via interne studiedienst

Professionele installateurs hebben bij EVOTUBE® steeds technisch advies en administratieve ondersteuning binnen handbereik. Wat kan onze interne studiedienst voor jou betekenen?

 • Bestek, inventaris of prijsofferte opstellen 

 • Technische plannen (bv. legplan) tekenen

 • Technische vraagstukken beantwoorden

 • Hulp bij intelligente zonesturing of regeling

Voor nieuwbouw en renovatie

De ultraflexibele EVOTUBE® buizen zijn uitermate geschikt om koelplafonds te plaatsen met een nat systeem (waarbij de buizen in het pleisterwerk geplaatst worden) of voor montage in valse plafonds met een droog systeem. Zo heb je een eenvoudige en betrouwbare oplossing voor nieuwbouw én renovatie.

Laat ons meedenken

Graag wat tips en advies over plafondkoeling of plafondverwarming plaatsen? Zet onze studiedienst maar aan het denken, tekenen en cijferen!