Skip to main content

Kwaliteitsmaterialen voor wandverwarming mét garantie


Wandverwarming EvoTube

Wat is wandverwarming?

Net als bij vloerverwarming maakt wandverwarming gebruik van stralingswarmte. Buizen die in of op de wand gemonteerd zijn, laten warm water circuleren over een groot oppervlak. Dat oppervlak wordt knuffelwarm én verspreidt de warmte ook gelijkmatig doorheen de ruimte. Net als bij vloerverwarming en klimaatplafonds is dit type verwarming perfect te combineren met warmtepompsystemen. Die onttrekken energie aan de buitenlucht (lucht/water warmtepomp) of omringende aarde (grond/water warmtepomp) en gebruiken die om het aangevoerde water deels mee voor te verwarmen.

Enkele voordelen van wandverwarming

  • Geen radiatoren, wel compact systeem met maximaal behoud van vrije loop- en leefruimte

  • Nieuwbouw installatie met nat systeem of een droog systeem in opbouw voor renovaties

  • Combineerbaar met klimaatplafonds en vloerverwarming via individueel regelbare circuits

  • Uitermate geschikt in kleinere ruimtes voor snelle temperatuurregeling op groot vermogen

Vooral in badkamers

Dat wandverwarming erg populair is in badkamers is zeker niet verwonderlijk. Net in kleine ruimtes laten de troeven van verwarmde wanden zich snel opmerken:

  • Compacte installatiemogelijkheden met minimale ruimtevereisten voor (extra) leidingwerk

  • Snel opgewarmde en heerlijk warm aanvoelende knuffelwanden in of net buiten de douche

  • Ideale aanvulling op andere verwarmingssystemen met individueel regelbare temperaturen

Waarom kiezen voor EVOTUBE® materialen?


Met EVOTUBE® ben je 100% gerust over de ingewerkte installatiematerialen. De innovatieve PE-RT buizen waardoor het opgewarmde of gekoelde water circuleert, zijn van ongeëvenaarde topkwaliteit. Die buizen worden geproduceerd volgens de strengste normen en met hoogtechnologische extrusietechnieken in de Duitse fabriek. Verschillende internationale certificeringen en 50 jaar fabrieksgarantie bewijzen dat je technieken generaties lang meegaan.

Als professioneel installateur heb je bovendien uitzonderlijke technische expertise en ook administratieve ondersteuning binnen handbereik om jouw eindklanten kwaliteitsvolle afwerking en service te garanderen.

Installatiemogelijkheden

Met EVOTUBE® materialen plaats je relatief snel verwarmde wanden in volgende systeemoplossingen:

Nat systeem verwarming

Nat systeem verwarming

In nieuwbouwwoningen is een nat systeem wandverwarming doorgaans de meest prijstechnische oplossing. De ultra flexibele PE-RT buizen worden op de ruwbouwwanden geplaatst vooraleer die bepleisterd worden.

Wandverwarming met droog systeem in opbouw

Droog systeem in opbouw

Bij renovatieprojecten zijn verschillende droogbouw opbouwsystemen mogelijk:

  • Met vooraf gelamineerde en ingefreesde EPS-platen plaats je in geen tijd en op de meest budgetvriendelijke wijze wandverwarming. De PE-RT wandverwarmingsbuizen in de vooraf ingefreesde kabelbanen plaatsen volstaat om wanden en plafonds tegelijkertijd te isoleren en van verwarmingstechniek te voorzien. De aluminium lamineerlaag zorgt daarna voor een gelijkmatige warmtespreiding over het volledige wandoppervlak.
  • Net als bij plafondverwarming is ook een droog opbouwsysteem met verende profielclips mogelijk. Bij dit systeem worden de verwarmingsbuizen rechtstreeks in wand- of plafondprofielen geklikt voor een plaatsbesparende systeemoplossing. Nadien wordt een extra afwerkwand of Gyproc plafond voor de technieken geplaatst.  

Hebben?

Vraag een vrijblijvende prijsofferte voor je verwarmingsmaterialen en de optionele EVOTUBE® service die je graag van onze techniekers en studiedienst ontvangt.