Skip to main content

Alles voor Tacker vloerverwarming


Met Tacker vloerverwarming maak je verwarmingsbuizen snel en eenvoudig vast aan onderliggende isolatie. Dankzij duidelijke rastermarkeringen op de Tackerfolie of Tackerplaten weet je ook precies waar je best bevestigingen voorziet. Al kan je ook afwijken waar nodig. Die vrijheid en de snelle plaatsing verklaren waarom heel wat stielmannen Tackeren verkiezen boven andere verlegsystemen.

Het favoriete verlegsysteem van professionals want:

 • Duidelijke rasters en afstandsmarkeringen (5 x 5 cm en 10 x 10 cm)

 • Slechts 7,5 cm opbouwhoogte boven de isolatie nodig (4,5 cm + afwerkvloer indien anhydrietchape)

 • Geschikt voor vloerverwarming op diverse ondergronden (bv. EPS, isolatiechape, gespoten PUR, PIR, ...)

Alles wat je nodig hebt voor Tacker vloerverwarming

Bij EVOTUBE® hebben we standaard alle nodige materialen om Tacker vloerverwarming te plaatsen uit voorraad beschikbaar voor snelle leveringen bij je thuis of op de werf.

Opbouw Tacker vloerverwarming

 • Betonplaat

 • Isolatie

 • Rasterfolie

 • Randisolatie

 • Vloerverwarmingsbuis

 • Tackerclips

 • Dekvloer

 • Afwerkvloer

Enkele belangrijke installatietips

Tacker vloerverwarming op isolatiechape

Wil je rechtstreeks op isolatiechape Tackeren, dan is timing cruciaal! Je moet immers rekening houden met de specifieke droog- en uithardtijden van je isolatiechape (bv. Betopor Floormix, Ribaplan, polystreenchape, Argexchape, ...). Ideaal is om te Tackeren tussen de 5 à 10 dagen na het gieten van de isolatiechape.

Start je te snel, dan is de isolatiechape nog té nat waardoor je Tacker nieten of clips niet goed hechten. Wacht je te lang, dan is je isolatiechape al te veel uitgehard wat de installatie bemoeilijkt of onmogelijk maakt. In dat geval kan je alsnog omschakelen naar vloerverwarming op netten.

Tacker vloerverwarming op PUR

In theorie kan je nog dezelfde dag op PUR Tackeren, maar... we raden aan dat je toch één dagje langer wacht voor je eigen veiligheid. Zo ben je zeker dat alle vluchtige stoffen voldoende verdampt zijn om een veilige werkomgeving te garanderen.

Denk aan je rug: gebruik onze Tacker met verlengde steel!
Tackernieter met verlengde steel

Vloerverwarming leggen is relatief belastend voor je rug. Gelukkig heeft EVOTUBE® ook daar een oplossing voor. Naast de standaard Tacker nietmachines, hebben we voor grote mensen ook ergonomische alternatieven met verlengde steel. Die enkele centimeters langere greep maken de installatie een pak comfortabeler (en sneller).

ONTDEK DE ERGONOMISCHE TACKER NIETER

Denk aan je rug: gebruik onze buisgeleider!
Buisgeleider voor vloerverwarming

Ook onze buisgeleider is een graag geziene tool op de werf.  Dankzij die buisgeleider hoef je de rol verwarmingsbuizen niet meer telkens te verplaatsen als je in een nieuwe ruimte begint. De buis gaat immers vlot het hoekje om. Minder bukken dus en opnieuw een hele hoop kostbare tijd uitgespaard wanneer je vloerverwarming in verschillende ruimtes plaatst.

Alternatieven voor Tacker vloerverwarming

Naast Tacker materiaal vind je bij EVOTUBE® nog talloze andere oplossingen om wand-, plafond- en vloerverwarming te plaatsen. Niet zeker welk verlegsysteem en welke materialen het best bij jouw toepassing passen? Onze verwarmingsexperten denken met plezier met je mee!

Prijs én service vergelijken?

Stuur ons gerust een bouwplan door om een vrijblijvende prijsofferte voor Tacker materiaal te ontvangen. Vermeld je er ineens bij of je ook bijkomend advies of assistentie wenst voor het uittekenen van je (ver)legplan?